Woning kopen Venhuizen

Jouw ideale woning kopen in Venhuizen? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 8.410 huizen (73,7% koop, 25,7% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €390.248. Op deze website check je het huidige woningaanbod in Venhuizen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.248.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsVenhuizen
Postcode1606
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Venhuizen juni 2024

Onderstaand blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als CV-ketel & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Hem, Wijdenes, Assendelft, Krommenie en Westzaan.

woning-te-koop-venhuizen

Appartementen te koop Venhuizen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en doorgaans 1860 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Venhuizen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 125 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en doorgaans 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Venhuizen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 & 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2780 kWh stroom + 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Venhuizen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3750 stroom (kWh) + 1820 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Venhuizen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Venhuizen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Venhuizen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Venhuizen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Venhuizen geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €3.250. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Venhuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Venhuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Venhuizen

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Venhuizen en in de buurt. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Venhuizen kopen?

In de gemeente Drechterland zijn er ruim 8.410 woningen. Je vindt hier circa 7.443 (73,7%) koophuizen en 967 (25,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 146 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.248. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Venhuizen. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Venhuizen?

Een woning in Drechterland verbruikt gemiddeld 1360 m3 per jaar aan gas en 3060 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1820 m3 aan gas en 3750 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Venhuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Venhuizen?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 19.719 mensen in 8.201 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 huishoudens zonder kinderen en 3.076 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,38 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Venhuizen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Venhuizen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.drechterland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1606.

Plaats een reactie