Woning kopen Krommenie

Jouw ideale woning kopen in Krommenie? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien tref je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 69.114 woningen (54,7% koophuis, 45,2% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €355.725. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Krommenie, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €255.000, de gemiddelde huizenprijs is €355.725.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsKrommenie
Postcode1561
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Krommenie mei 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen te koop in Assendelft, Venhuizen, Westzaan, Jisp & Zaandijk.

woning-te-koop-krommenie

Studio of appartement kopen in Krommenie

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 860 m3 gas + 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Krommenie

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1050 kuub gas en daarbij 2830 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Krommenie is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Krommenie

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektra + 1400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Krommenie

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Krommenie zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Door middel van aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Krommenie

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Krommenie en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Krommenie geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.700. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Krommenie.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Krommenie. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Krommenie

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Krommenie en direct omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in Krommenie kopen?

In deze gemeente Zaanstad registreren wij 69.114 woningen. Het gaat daarbij om 43.621 (54,7%) koophuizen en 25.493 (45,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 103 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €255.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.725. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Krommenie. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Krommenie?

Een huis in Zaanstad gebruikt gemiddeld 1090 m3 gas voor verwarming en warm water en 2590 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 1940 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3630 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Krommenie passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Krommenie?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 156.794 personen in 70.358 gezinnen. Er wonen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 gezinnen zonder kinderen en 26.230 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Krommenie?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Krommenie plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.zaanstad.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1560, 1561, 1562.

Plaats een reactie