Woning kopen Wijdenes

Een woning kopen in Wijdenes? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 8.410 woningen (73,7% koop, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €390.248. Op dit woningplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Wijdenes, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.248.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsWijdenes
Postcode1608
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Wijdenes mei 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Kies op basis van ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Oosterleek, Bovenkarspel, Hem, Venhuizen en Assendelft.

woning-te-koop-wijdenes

Studio of appartement kopen in Wijdenes

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 & 92 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en 1860 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Wijdenes

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2670 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Wijdenes is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 120 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2780 kWh stroom en 1220 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Wijdenes

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3230 kWh stroom + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 elektra (kWh) en 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Wijdenes

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Wijdenes Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Wijdenes

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wijdenes en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wijdenes helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €3.250. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wijdenes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijdenes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wijdenes

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wijdenes en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Wijdenes kopen?

In de hele gemeente Drechterland vind je ongeveer 8.410 woonhuizen. Het gaat daarbij om 7.443 (73,7%) koophuizen en 967 (25,7%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 146 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. marktprijs is €390.248. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijdenes. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Wijdenes?

Een huis in Drechterland heeft een verbruik van gemiddeld 1360 m3 aan gas en 3060 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1860 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1820 m3 per jaar aan gas en 3750 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Wijdenes passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Wijdenes?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 19.719 personen in 8.201 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 gezinnen zonder kinderen en 3.076 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,38 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Wijdenes?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wijdenes laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.drechterland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1608.

Plaats een reactie