Woning kopen Westzaan

Snel een woning kopen in Westzaan? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 69.114 woningen (54,7% koopwoning, 45,2% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.725. Op deze pagina vind je het recente woningaanbod in Westzaan, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €255.000, de gemiddelde verkoopprijs is €355.725.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsWestzaan
Postcode1551
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Westzaan mei 2024

Onderstaand bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als verwarming en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Krommenie, Assendelft, Jisp, Zaandijk & Koog aan de Zaan.

woning-te-koop-westzaan

Aanbod appartement kopen in Westzaan

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en daarbij 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Westzaan

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas + 2830 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Westzaan is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2940 kWh stroom + 1280 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Westzaan

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 & 151 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 elektra (kWh) & 1850 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Westzaan

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Westzaan Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Westzaan

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Westzaan en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Westzaan helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €3.150. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Westzaan.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westzaan. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Westzaan

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Westzaan en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Westzaan kopen?

In en rondom de gemeente Zaanstad vind je ongeveer 69.114 huizen. Hierbij spreken we van 43.621 (54,7%) koopwoningen en 25.493 (45,2%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 103 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €255.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.725. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westzaan. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westzaan?

Een woonhuis in Zaanstad heeft een verbruik van gemiddeld 1090 kuub gas en 2590 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 m3 gas en 1940 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1850 kuub aardgas en 3630 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Westzaan passen duurzame producten zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Westzaan?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 156.794 inwoners in 70.358 verschillende gezinnen. Dat betreffen 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 families zonder kinderen en 26.230 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westzaan?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westzaan zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zaanstad.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1550, 1551.

Plaats een reactie