Woning kopen Assendelft

Ga je een woning kopen in Assendelft? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 69.114 woningen (54,7% koophuis, 45,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.725. Op dit huizenportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Assendelft, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €255.000, de gemiddelde verkoopprijs is €355.725.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZaanstad
PlaatsAssendelft
Postcode1567
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)156.794
Aantal huishoudens70.358
Aantal huishoudens met kinderen26.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen69.114
Aantal koopwoningen43.621
Aantal huurwoningen25.493
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€255.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.725
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2590 kWh

Woningaanbod Assendelft mei 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Venhuizen, Hem, Krommenie, Westzaan en Jisp.

woning-te-koop-assendelft

Studio of appartement kopen in Assendelft

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas & 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Assendelft

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en gem. 2830 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Assendelft is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 115 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2940 kWh elektra en 1280 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Assendelft

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3070 kWh stroom & 1400 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3630 stroom (kWh) + 1850 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Assendelft

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Assendelft Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Assendelft

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Assendelft en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Assendelft geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.600 en €2.600. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Assendelft.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Assendelft. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Assendelft

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Assendelft en in de buurt. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Assendelft kopen?

In deze gemeente Zaanstad vinden we circa 69.114 woonobjecten. Het gaat daarbij om 43.621 (54,7%) koophuizen en 25.493 (45,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 103 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €255.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.725. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Assendelft. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Assendelft?

Een woning in Zaanstad verbruikt gemiddeld 1090 kuub aardgas en 2590 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 per jaar aan gas en 1940 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1850 kuub gas en 3630 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Assendelft passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Assendelft?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 156.794 personen in 70.358 huishoudens. Dit zijn 25.391 eenpersoonshuishoudens, 18.737 huishoudens zonder kinderen en 26.230 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Assendelft?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Assendelft bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.zaanstad.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 1566, 1567.

Plaats een reactie