Woning kopen Hem

Ga je een woning kopen in Hem? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 8.410 huizen (73,7% koophuis, 25,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €390.248. Op deze informatieve website bieden wij het huidige woningaanbod in Hem, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €390.248.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsHem
Postcode1607
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Hem april 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Wijdenes, Oosterleek, Venhuizen, Assendelft en Krommenie.

woning-te-koop-hem

Appartement kopen in Hem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 740 m3 gas & 1860 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Hem

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2670 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hem is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2780 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hem

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3230 kWh elektra & 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 elektra (kWh) & 1820 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Hem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hem Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Hem

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hem geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €2.900. In de volgende weergave bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Hem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hem

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Hem en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Hem kopen?

In de buurt van de gemeente Drechterland vinden we circa 8.410 huizen. De verdeling is als volgt: 7.443 (73,7%) koophuizen en 967 (25,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 146 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000 en de gem. verkoopprijs is €390.248. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hem. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hem?

Een woonhuis in Drechterland heeft een verbruik van gemiddeld 1360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1860 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1820 kuub aardgas en 3750 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Hem passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hem?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 19.719 mensen in 8.201 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 gezinnen zonder kinderen en 3.076 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,38 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hem?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hem laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.drechterland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1607.

Plaats een reactie