Woning kopen Westwoud

Een woning kopen in Westwoud? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.410 huizen (73,7% koopwoning, 25,7% huurwoningen). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €390.248. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Westwoud, contactgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is een mix van bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €390.248.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDrechterland
PlaatsWestwoud
Postcode1617
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)19.719
Aantal huishoudens8.201
Aantal huishoudens met kinderen3.076
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen8.410
Aantal koopwoningen7.443
Aantal huurwoningen967
Gemiddelde woonoppervlakte146 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.248
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Westwoud april 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Andijk, Oudendijk, Lutjebroek, Hoogkarspel en Grootebroek.

woning-te-koop-westwoud

Aanbod appartement kopen in Westwoud

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 – 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas en tevens 1860 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Westwoud

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2670 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Westwoud is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2780 kWh elektra en 1220 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Westwoud

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3230 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3750 elektra (kWh) + 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Westwoud

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Westwoud Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Westwoud

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Westwoud en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Westwoud geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €3.150. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Westwoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westwoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westwoud

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Westwoud en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Westwoud kopen?

In de gemeente Drechterland vinden we circa 8.410 huizen. Het gaat om 7.443 (73,7%) koopwoningen en 967 (25,7%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 146 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €390.248. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westwoud. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Westwoud?

Een huis in Drechterland verbruikt gemiddeld 1360 m3 aan gas en 3060 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (740 m3 aan gas en 1860 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1820 m3 per jaar aan gas en 3750 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Westwoud passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Westwoud?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 19.719 personen in 8.201 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.286 eenpersoonshuishoudens, 2.839 gezinnen zonder kinderen en 3.076 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,38 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Westwoud?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Westwoud realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.drechterland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1617.

Plaats een reactie