Woning kopen Lutjebroek

Jouw volgende woning kopen in Lutjebroek? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 9.253 huizen (69,6% koophuis, 30,3% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €327.041. Op deze website ontdek je het recente woningaanbod in Lutjebroek, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde woningprijs is €327.041.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteStede Broec
PlaatsLutjebroek
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)21.726
Aantal huishoudens9.161
Aantal huishoudens met kinderen3.434
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen9.253
Aantal koopwoningen8.268
Aantal huurwoningen985
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.041
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Lutjebroek mei 2024

In het overzicht hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, vraagprijs, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als energielabel of parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Westwoud, Andijk, Hoogkarspel, Grootebroek en Bovenkarspel.

woning-te-koop-lutjebroek

Aanbod appartement kopen in Lutjebroek

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 650 m3 gas en gem. 1780 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Lutjebroek

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas & 2710 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Lutjebroek is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh elektriciteit + 1260 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lutjebroek

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh stroom & 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 en 200 m2.
 • Verwachting: er wordt 3550 stroom (kWh) en 1620 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Lutjebroek

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lutjebroek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Lutjebroek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lutjebroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Lutjebroek geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.900. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Lutjebroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lutjebroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Lutjebroek

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Lutjebroek en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Lutjebroek kopen?

In en rondom de gemeente Stede Broec zijn er 9.253 woningen. Er zijn 8.268 (69,6%) koophuizen en 985 (30,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 125 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000 en de gem. verkoopprijs is €327.041. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lutjebroek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Lutjebroek?

Een huishouden in Stede Broec gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 m3 gas voor verwarming en warm water en 2830 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (650 m3 gas voor verwarming en warm water en 1780 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1620 kuub gas en 3550 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Lutjebroek passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Lutjebroek?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 21.726 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.161 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.610 eenpersoonshuishoudens, 3.117 gezinnen zonder kinderen en 3.434 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lutjebroek?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lutjebroek laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.stedebroec.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 1614, 1616.

Plaats een reactie