Woning kopen Andijk

Alles weten over woning kopen in Andijk? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 19.211 huizen (69,4% koophuis, 30,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €375.268. Op deze website vind je het woningaanbod in Andijk, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €375.268.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsAndijk
Postcode1619
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Andijk mei 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren additionele aspecten als duurzaamheid of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Oudendijk, Avenhorn, Westwoud, Lutjebroek of Hoogkarspel.

woning-te-koop-andijk

Appartementen te koop Andijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Andijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1100 kuub gas en doorgaans 2740 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Andijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 en 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektra + 1240 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Andijk

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3240 kWh elektra & 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 – 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3760 elektra (kWh) + 1770 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Andijk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Andijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Andijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Andijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Andijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €2.850. In de volgende weergave tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Andijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Andijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Andijk

Deze maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Andijk en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Andijk kopen?

In de buurt van de gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 woonhuizen. Het gaat daarbij om 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.268. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Andijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Andijk?

Een woning in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 3030 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (710 kuub gas p/jaar en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1770 kuub gas en 3760 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Andijk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Andijk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 45.101 inwoners in 19.044 verschillende huishoudens. Dit zijn 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Andijk?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Andijk plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.medemblik.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 1619.

Plaats een reactie