Woning kopen Grootebroek

Alles weten over woning kopen in Grootebroek? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 9.253 huizen (69,6% koopwoning, 30,3% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €327.041. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Grootebroek, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €327.041.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteStede Broec
PlaatsGrootebroek
Postcode1614
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)21.726
Aantal huishoudens9.161
Aantal huishoudens met kinderen3.434
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen9.253
Aantal koopwoningen8.268
Aantal huurwoningen985
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€327.041
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Grootebroek juli 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Hoogkarspel, Lutjebroek, Bovenkarspel, Oosterleek of Wijdenes.

woning-te-koop-grootebroek

Appartementen te koop Grootebroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 650 m3 gas & 1780 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Grootebroek

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 113 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en tevens 2710 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grootebroek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2740 kWh stroom & 1260 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Grootebroek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 & 140 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3110 kWh stroom + 1280 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 3550 elektra (kWh) & 1620 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Grootebroek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Grootebroek zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Grootebroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Grootebroek en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Grootebroek helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 en €2.800. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Grootebroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grootebroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Grootebroek

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Grootebroek en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Grootebroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Stede Broec registreren wij 9.253 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 8.268 (69,6%) koopwoningen en 985 (30,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 125 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €327.041. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grootebroek. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Grootebroek?

Een huis in Stede Broec kent een gem. verbruik van 1220 kuub gas p/jaar en 2830 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (650 m3 gas voor verwarming en warm water en 1780 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1620 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3550 kWh elektra). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Grootebroek passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Grootebroek?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 21.726 inwoners in 9.161 gezinnen. Er wonen 2.610 eenpersoonshuishoudens, 3.117 families zonder kinderen en 3.434 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Grootebroek?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Grootebroek laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.stedebroec.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1613, 1614.

Plaats een reactie