Woning kopen Hooge Zwaluwe

Jouw ideale woning kopen in Hooge Zwaluwe? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 11.845 huizen (71,5% koophuis, 28,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €372.230. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Hooge Zwaluwe, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €268.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €372.230.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
PlaatsHooge Zwaluwe
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Hooge Zwaluwe juni 2024

In deze lijst vind je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Raamsdonksveer, Berkel-Enschot, Lage Zwaluwe, Made of Den Hout.

woning-te-koop-hooge-zwaluwe

Studio of appartement kopen in Hooge Zwaluwe

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en doorgaans 2100 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hooge Zwaluwe

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas & 2860 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Hooge Zwaluwe is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hooge Zwaluwe

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3340 kWh stroom + 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4090 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Hooge Zwaluwe

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Hooge Zwaluwe Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bepaal je op basis van de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Hooge Zwaluwe

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Hooge Zwaluwe en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hooge Zwaluwe geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.850. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Hooge Zwaluwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hooge Zwaluwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hooge Zwaluwe

Recent (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hooge Zwaluwe en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Hooge Zwaluwe kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Drimmelen bestaan er circa 11.845 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.287 (71,5%) koopwoningen en 1.558 (28,4%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 133 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.230. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hooge Zwaluwe. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hooge Zwaluwe?

Een huis in Drimmelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 kuub gas p/jaar en 3210 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 per jaar aan gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 kuub gas en 4090 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Hooge Zwaluwe passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hooge Zwaluwe?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 27.272 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.633 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 huishoudens zonder kinderen en 4.159 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Hooge Zwaluwe?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Hooge Zwaluwe laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.drimmelen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4927.

Plaats een reactie