Woning kopen Raamsdonksveer

Ga je een woning kopen in Raamsdonksveer? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving zijn er verschillende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 9.648 woningen (62,7% koopwoning, 37,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €352.304. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Raamsdonksveer, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €238.000, de gemiddelde transactieprijs is €352.304.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
PlaatsRaamsdonksveer
Postcode4941
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)21.544
Aantal huishoudens9.385
Aantal huishoudens met kinderen3.443
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen9.648
Aantal koopwoningen7.737
Aantal huurwoningen1.911
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€238.000
Gemiddelde verkoopprijs€352.304
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Raamsdonksveer juli 2024

In onderstaande weergave verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen meer onderwerpen zoals verwarming of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Berkel-Enschot, Heukelom, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe & Made.

woning-te-koop-raamsdonksveer

Aanbod appartement kopen in Raamsdonksveer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 600 m3 gas + 2100 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Raamsdonksveer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 980 kuub gas en tevens 2960 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Raamsdonksveer is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 3010 kWh elektriciteit en 1130 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Raamsdonksveer

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3240 kWh elektra & 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Raamsdonksveer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Raamsdonksveer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Raamsdonksveer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Raamsdonksveer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Raamsdonksveer geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €3.150. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Raamsdonksveer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Raamsdonksveer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Raamsdonksveer

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Raamsdonksveer en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Raamsdonksveer kopen?

In deze gemeente Geertruidenberg zijn er 9.648 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 7.737 (62,7%) koopwoningen en 1.911 (37,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 121 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €238.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €352.304. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Raamsdonksveer. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Raamsdonksveer?

Een huis in Geertruidenberg verbruikt qua energie gem. zo’n 1100 kuub aardgas en 2990 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (600 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1970 kuub aardgas en 4230 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Raamsdonksveer passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Raamsdonksveer?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 21.544 personen in 9.385 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.835 eenpersoonshuishoudens, 3.107 huishoudens zonder kinderen en 3.443 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Raamsdonksveer?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Raamsdonksveer laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.geertruidenberg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4940, 4941, 4942.

Plaats een reactie