Woning kopen Drimmelen

Jouw volgende woning kopen in Drimmelen? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 11.845 huizen (71,5% koop, 28,4% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €372.230. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Drimmelen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is €372.230.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Drimmelen mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als isolatie & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Geertruidenberg, Tilburg, Oosterhout, Zundert & Etten-Leur.

woning-te-koop-drimmelen

Appartement kopen in Drimmelen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en +/- 2100 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Drimmelen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas & 2860 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Drimmelen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 en 116 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektra + 1210 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Drimmelen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 en 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3340 kWh stroom en 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4090 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Drimmelen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Drimmelen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Drimmelen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Drimmelen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Drimmelen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.950. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Drimmelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Drimmelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Drimmelen

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Drimmelen en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaarskosten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Drimmelen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Drimmelen bestaan er circa 11.845 woonhuizen. Het gaat om 10.287 (71,5%) koopwoningen en 1.558 (28,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €268.000 en de gem. marktprijs is €372.230. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Drimmelen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Drimmelen?

Een woonobject in Drimmelen gebruikt gemiddeld 1310 m3 gas voor verwarming en warm water en 3210 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 gas en 2100 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1790 kuub aardgas en 4090 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Drimmelen passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Drimmelen?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 27.272 personen in 11.633 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 families zonder kinderen en 4.159 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,3 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Drimmelen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Drimmelen bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.drimmelen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4924.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie