Woning kopen Lage Zwaluwe

Alles weten over woning kopen in Lage Zwaluwe? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt bestaan er allerhande voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.845 woningen (71,5% koopwoning, 28,4% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €372.230. Op dit huizenportaal vind je het laatste woningaanbod in Lage Zwaluwe, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €372.230.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
PlaatsLage Zwaluwe
Postcode4926
Netnummer0168 (+31168)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Lage Zwaluwe juni 2024

In deze lijst vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Kies op basis van woningtype, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energielabel & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Hooge Zwaluwe, Raamsdonksveer, Made, Den Hout & Oosteind.

woning-te-koop-lage-zwaluwe

Aanbod appartement kopen in Lage Zwaluwe

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en +/- 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lage Zwaluwe

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 125 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1050 kuub gas & 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Lage Zwaluwe is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh stroom en 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Lage Zwaluwe

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3340 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4090 elektra (kWh) & 1790 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Lage Zwaluwe

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Lage Zwaluwe Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Lage Zwaluwe

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Lage Zwaluwe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Lage Zwaluwe geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.900. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lage Zwaluwe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lage Zwaluwe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Lage Zwaluwe

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Lage Zwaluwe en omgeving. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lage Zwaluwe kopen?

In de gemeente Drimmelen vind je ongeveer 11.845 woonobjecten. Dit zijn 10.287 (71,5%) koophuizen en 1.558 (28,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.230. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lage Zwaluwe. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lage Zwaluwe?

Een huis in Drimmelen gebruikt gemiddeld 1310 kuub gas en 3210 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (790 kuub aardgas en 2100 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 m3 gas en 4090 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Lage Zwaluwe passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Lage Zwaluwe?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 27.272 inwoners in 11.633 gezinnen. Dit zijn 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 huishoudens zonder kinderen en 4.159 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Lage Zwaluwe?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Lage Zwaluwe plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.drimmelen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 4926.

Plaats een reactie