Woning kopen Berkel-Enschot

Wil je een woning kopen in Berkel-Enschot? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 102.471 huizen (50,4% koop, 49% huurwoningen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €342.612. Op deze pagina blader je door het actuele woningaanbod in Berkel-Enschot, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €226.000, de gemiddelde huizenprijs is €342.612.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteTilburg
PlaatsBerkel-Enschot
Postcode5057
Netnummer013 (+3113)
Inwoners (gemeente)219.789
Aantal huishoudens108.875
Aantal huishoudens met kinderen31.109
Gemiddelde huishoudensgrootte1,98
Aantal woningen102.471
Aantal koopwoningen65.233
Aantal huurwoningen37.238
Gemiddelde woonoppervlakte112 m2
Gemiddelde WOZ€226.000
Gemiddelde verkoopprijs€342.612
Gemiddeld gasverbruik800 m3
Gemiddeld stroomverbruik2730 kWh

Woningaanbod Berkel-Enschot april 2024

Met onze woningzoeker tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoom verder in op ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen extra details als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Heukelom, Moergestel, Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe of Lage Zwaluwe.

woning-te-koop-berkel-enschot

Een appartement kopen in Berkel-Enschot

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 500 m3 gas en tevens 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Berkel-Enschot

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 830 kuub gas en gem. 2980 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Berkel-Enschot is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3190 kWh elektriciteit en 1010 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Berkel-Enschot

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3600 kWh elektra & 1300 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4680 stroom (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Berkel-Enschot

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Berkel-Enschot Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Berkel-Enschot

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Berkel-Enschot en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Berkel-Enschot geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.000. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Berkel-Enschot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berkel-Enschot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Berkel-Enschot

Afgelopen maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Berkel-Enschot en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Berkel-Enschot kopen?

In en rondom de gemeente Tilburg vind je ongeveer 102.471 woonobjecten. Er zijn 65.233 (50,4%) koophuizen en 37.238 (49%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 112 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €226.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €342.612. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Berkel-Enschot. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Berkel-Enschot?

Een woonhuis in Tilburg heeft een verbruik van gemiddeld 800 kuub aardgas en 2730 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (500 m3 gas en 1920 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1810 m3 gas voor verwarming en warm water en 4680 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Berkel-Enschot passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Berkel-Enschot?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 219.789 mensen die we kunnen onderverdelen in 108.875 gezinnen. Het betreft 49.696 eenpersoonshuishoudens, 28.070 gezinnen zonder kinderen en 31.109 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 1,98 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Berkel-Enschot?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Berkel-Enschot bouwen. Informeer bij de gemeente (www.tilburg.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5056, 5057, 5059.

Plaats een reactie