Woning kopen Den Hout

Van plan om een woning te kopen in Den Hout? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 25.194 huizen (60,4% koopwoning, 39,2% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €372.134. Op Woningassistent.nl ontdek je het beschikbare woningaanbod in Den Hout, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €264.000, de gemiddelde huizenprijs is €372.134.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOosterhout
PlaatsDen Hout
Postcode4911
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)55.982
Aantal huishoudens25.055
Aantal huishoudens met kinderen8.540
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen25.194
Aantal koopwoningen18.731
Aantal huurwoningen6.463
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.134
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Den Hout april 2024

Onderstaand tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als energieprestaties of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Made, Lage Zwaluwe, Oosteind, Rijsbergen & Achtmaal.

woning-te-koop-den-hout

Appartement kopen in Den Hout

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 690 m3 gas en tevens 2030 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Den Hout

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas en 2930 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Den Hout is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3110 kWh stroom + 1190 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Den Hout

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3540 kWh stroom en 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Den Hout

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Den Hout zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering te bevestigen. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Den Hout

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Den Hout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Den Hout geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.600. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Den Hout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Hout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Den Hout

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Den Hout en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Den Hout kopen?

In en rondom de gemeente Oosterhout vind je ongeveer 25.194 woningen. Het gaat om 18.731 (60,4%) koophuizen en 6.463 (39,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 127 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €264.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €372.134. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Hout. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Den Hout?

Een woonhuis in Oosterhout verbruikt gemiddeld 1100 kuub aardgas en 2940 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (690 m3 per jaar aan gas en 2030 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1970 m3 per jaar aan gas en 4420 kWh elektra). Veel bezitters van huizen te koop in Den Hout passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Den Hout?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 55.982 inwoners in 25.055 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 8.086 eenpersoonshuishoudens, 8.429 families zonder kinderen en 8.540 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Den Hout?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Den Hout bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oosterhout.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4911.

Plaats een reactie