Woning kopen Made

Alles weten over woning kopen in Made? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook tref je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 11.845 huizen (71,5% koop, 28,4% huur). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €372.230. Op dit woningportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Made, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de gemiddelde woningprijs is €372.230.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteDrimmelen
PlaatsMade
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)27.272
Aantal huishoudens11.633
Aantal huishoudens met kinderen4.159
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.845
Aantal koopwoningen10.287
Aantal huurwoningen1.558
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.230
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3210 kWh

Woningaanbod Made april 2024

Met onze woningzoeker vind je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe, Den Hout, Oosteind of Rijsbergen.

woning-te-koop-made

Appartement kopen in Made

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en 2100 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Made

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en tevens 2860 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Made is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3040 kWh elektra + 1210 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Made

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 – 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3340 kWh elektra & 1380 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4090 elektriciteit (kWh) & 1790 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Made

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Made Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Made

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Made en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Made geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.950. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Made.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Made. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Made

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Made en omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Made kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Drimmelen zijn er 11.845 woonhuizen. Hierbij spreken we van 10.287 (71,5%) koopwoningen en 1.558 (28,4%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €268.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €372.230. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Made. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Made?

Een woonhuis in Drimmelen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1310 m3 gas voor verwarming en warm water en 3210 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 kuub gas p/jaar en 2100 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1790 kuub gas en 4090 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Made passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Made?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 27.272 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.633 gezinnen. Dit zijn 3.272 eenpersoonshuishoudens, 4.202 gezinnen zonder kinderen en 4.159 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,3 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Made?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Made bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.drimmelen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 4920, 4921.

Plaats een reactie