Woning kopen Oosteind

Jouw volgende woning kopen in Oosteind? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien tref je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 25.194 woningen (60,4% koophuis, 39,2% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €372.134. Op dit huizenplatform check je het laatste woningaanbod in Oosteind, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €264.000, de gemiddelde huizenprijs is €372.134.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteOosterhout
PlaatsOosteind
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Inwoners (gemeente)55.982
Aantal huishoudens25.055
Aantal huishoudens met kinderen8.540
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen25.194
Aantal koopwoningen18.731
Aantal huurwoningen6.463
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€264.000
Gemiddelde verkoopprijs€372.134
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Oosteind juli 2024

In het schema hierna verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Den Hout, Made, Rijsbergen, Achtmaal en Wernhout.

woning-te-koop-oosteind

Een appartement kopen in Oosteind

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 690 m3 gas en tevens 2030 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oosteind

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 – 112 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas en +/- 2930 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Oosteind is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3110 kWh elektra + 1190 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oosteind

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3540 kWh elektra & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4420 elektriciteit (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Oosteind

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Oosteind Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering te bevestigen. D.m.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Oosteind

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Oosteind en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Oosteind geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 – €3.050. In de lijst hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Oosteind.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosteind. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Oosteind

Deze maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oosteind en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Oosteind kopen?

In de gemeente Oosterhout zijn er 25.194 woonhuizen. Het gaat daarbij om 18.731 (60,4%) koopwoningen en 6.463 (39,2%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 127 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €264.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €372.134. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosteind. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oosteind?

Een woonobject in Oosterhout gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1100 m3 gas en 2940 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (690 kuub aardgas en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1970 m3 gas en 4420 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Oosteind passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Oosteind?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 55.982 personen in 25.055 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 8.086 eenpersoonshuishoudens, 8.429 huishoudens zonder kinderen en 8.540 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Oosteind?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Oosteind bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oosterhout.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4909.

Plaats een reactie