Woning kopen Rijsbergen

Jouw volgende woning kopen in Rijsbergen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 9.649 woningen (74,7% koop, 25% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €381.275. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Rijsbergen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €299.000, de gemiddelde verkoopprijs is €381.275.
 • In de buurt vind je volop opties zoals sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteZundert
PlaatsRijsbergen
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)21.829
Aantal huishoudens9.501
Aantal huishoudens met kinderen3.173
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.649
Aantal koopwoningen8.420
Aantal huurwoningen1.229
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€381.275
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Rijsbergen april 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in april 2024. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, bouwjaaren andere woningeigenschappen als verwarming & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Oosteind, Den Hout, Achtmaal, Wernhout of Klein Zundert.

woning-te-koop-rijsbergen

Aanbod appartement kopen in Rijsbergen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en tevens 2020 kWh stroom.

Rijtjeshuis Rijsbergen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas & 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Rijsbergen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2970 kWh elektra + 1260 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Rijsbergen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3330 kWh stroom + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 stroom (kWh) & 1850 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Rijsbergen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Rijsbergen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Rijsbergen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tref je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Rijsbergen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rijsbergen geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.650. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Rijsbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rijsbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rijsbergen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Rijsbergen en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: BKR en leningen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rijsbergen kopen?

In deze gemeente Zundert zijn er ruim 9.649 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 8.420 (74,7%) koopwoningen en 1.229 (25%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 156 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €299.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €381.275. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rijsbergen. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rijsbergen?

Een huishouden in Zundert verbruikt gemiddeld 1440 m3 gas en 3400 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (770 kuub gas en 2020 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1850 kuub gas p/jaar en 4230 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Rijsbergen passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Rijsbergen?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 21.829 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.501 verschillende gezinnen. Er wonen 2.926 eenpersoonshuishoudens, 3.402 huishoudens zonder kinderen en 3.173 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Rijsbergen?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Rijsbergen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zundert.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4890, 4891.

Plaats een reactie