Woning kopen Teteringen

Jouw aanstaande woning kopen in Teteringen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Brabant. In de regio heb je meerdere voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 85.230 huizen (55,2% koophuis, 44,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €427.348. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Teteringen, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €292.000, de gemiddelde transactieprijs is €427.348.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBreda
PlaatsTeteringen
Postcode4847
Netnummer076 (+3176)
Inwoners (gemeente)184.069
Aantal huishoudens88.351
Aantal huishoudens met kinderen26.664
Gemiddelde huishoudensgrootte2,05
Aantal woningen85.230
Aantal koopwoningen51.551
Aantal huurwoningen33.679
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€292.000
Gemiddelde verkoopprijs€427.348
Gemiddeld gasverbruik930 m3
Gemiddeld stroomverbruik2820 kWh

Woningaanbod Teteringen juni 2024

In deze lijst bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Ulvenhout, Bavel, Wagenberg, Terheijden en Prinsenbeek.

woning-te-koop-teteringen

Een appartement kopen in Teteringen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 590 m3 gas en gem. 2060 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Teteringen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 900 kuub gas en +/- 3020 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Teteringen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 128 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh elektra & 1120 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Teteringen

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 – 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3580 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 – 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4660 elektra (kWh) & 2060 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Teteringen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Teteringen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Teteringen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel vind je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Teteringen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Teteringen geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 – €3.000. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Teteringen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Teteringen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Teteringen

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Teteringen en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Teteringen kopen?

In de buurt van de gemeente Breda zijn er ruim 85.230 woonobjecten. Het gaat daarbij om 51.551 (55,2%) koopwoningen en 33.679 (44,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €292.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €427.348. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Teteringen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Teteringen?

Een woonhuis in Breda gebruikt gemiddeld 930 kuub gas p/jaar en 2820 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (590 m3 aan gas en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2060 m3 per jaar aan gas en 4660 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Teteringen passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Teteringen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 184.069 personen in 88.351 verschillende gezinnen. Hier wonen 37.657 eenpersoonshuishoudens, 24.030 huishoudens zonder kinderen en 26.664 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,05 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Teteringen?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Teteringen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.breda.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4847.

Plaats een reactie