Woning kopen Afferden

Snel een woning kopen in Afferden? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.202 woningen (64,5% koopwoning, 35% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €368.074. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Afferden, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €368.074.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDruten
PlaatsAfferden
Postcode6654
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)18.926
Aantal huishoudens7.880
Aantal huishoudens met kinderen3.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen6.731
Aantal huurwoningen1.471
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€368.074
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Afferden april 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op ligging, bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Puiflijk, Boven-Leeuwen, Deest, Winssen en Ewijk.

woning-te-koop-afferden

Appartement kopen in Afferden

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en doorgaans 2110 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Afferden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 75 m2 – 122 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en tevens 2910 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Afferden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh stroom + 1220 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Afferden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh elektra + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Afferden

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Afferden Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper, eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Afferden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Afferden en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Afferden helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €2.600. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Afferden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Afferden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Afferden

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Afferden en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Afferden kopen?

In en rondom de gemeente Druten zijn er ruim 8.202 huizen. Het gaat om 6.731 (64,5%) koophuizen en 1.471 (35%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 142 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €256.000 en de gem. verkoopprijs is €368.074. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Afferden. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Afferden?

Een woning in Druten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 kuub aardgas en 3180 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas voor verwarming en warm water en 2110 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4270 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Afferden passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Afferden?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 18.926 mensen in 7.880 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.214 eenpersoonshuishoudens, 2.635 gezinnen zonder kinderen en 3.031 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Afferden?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Afferden zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.druten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6654.

Plaats een reactie