Woning kopen Druten

Jouw volgende woning kopen in Druten? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de regio heb je meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.202 huizen (64,5% koophuis, 35% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €368.074. Op deze informatieve website vind je het huidige woningaanbod in Druten, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is €368.074.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDruten
Postcode6651
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)18.926
Aantal huishoudens7.880
Aantal huishoudens met kinderen3.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen6.731
Aantal huurwoningen1.471
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€368.074
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Druten juli 2024

In onderstaande weergave bieden we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, ligging, vraagprijsen andere eigenschappen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in West Maas en Waal, Overbetuwe, Beuningen, Wijchen & Gennep.

woning-te-koop-druten

Eigen appartement kopen in Druten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas + 2110 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Druten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas + 2910 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Druten is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 128 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra & 1220 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Druten

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Druten

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Druten zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Druten

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Druten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Druten geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 – €2.650. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Druten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Druten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Druten

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Druten en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Druten kopen?

In deze gemeente Druten bestaan er circa 8.202 huizen. Je vindt hier circa 6.731 (64,5%) koopwoningen en 1.471 (35%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 142 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €368.074. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Druten. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Druten?

Een huishouden in Druten verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 kuub gas en 3180 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (770 m3 gas en 2110 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1910 kuub aardgas en 4270 kWh electriciteit). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Druten passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Druten?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 18.926 personen die we kunnen onderverdelen in 7.880 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.214 eenpersoonshuishoudens, 2.635 families zonder kinderen en 3.031 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Druten?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Druten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.druten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6650, 6651, 6652.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie