Woning kopen Winssen

Jouw aanstaande woning kopen in Winssen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 11.262 huizen (69,6% koopwoning, 30,3% huurhuis). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €378.836. Op dit huizenportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Winssen, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €269.000, de basis verkoopprijs is €378.836.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBeuningen
PlaatsWinssen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)25.890
Aantal huishoudens11.209
Aantal huishoudens met kinderen4.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.262
Aantal koopwoningen9.538
Aantal huurwoningen1.724
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.836
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3190 kWh

Woningaanbod Winssen april 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Deest, Afferden, Ewijk, Batenburg & Horssen.

woning-te-koop-winssen

Studio of appartement kopen in Winssen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 90 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 700 m3 gas en 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Winssen

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2890 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Winssen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3060 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Winssen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3640 kWh stroom & 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4460 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Winssen

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Winssen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Winssen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Winssen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Winssen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.250. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Winssen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Winssen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Winssen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Winssen en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Winssen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Beuningen zijn er 11.262 woonobjecten. Er zijn 9.538 (69,6%) koophuizen en 1.724 (30,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €269.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €378.836. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Winssen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Winssen?

Een woning in Beuningen kent een gem. verbruik van 1250 m3 gas voor verwarming en warm water en 3190 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 kuub gas p/jaar en 1960 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 kuub gas en 4460 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Winssen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Winssen?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 25.890 personen in 11.209 huishoudens. Het gaat om 3.259 eenpersoonshuishoudens, 3.769 gezinnen zonder kinderen en 4.181 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Winssen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Winssen bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.beuningen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6645.

Plaats een reactie