Woning kopen Puiflijk

Ga je een woning kopen in Puiflijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio vind je diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 8.202 huizen (64,5% koophuis, 35% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €368.074. Op deze pagina bieden wij het nieuwe woningaanbod in Puiflijk, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €256.000, de gemiddelde prijs van een woning is €368.074.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDruten
PlaatsPuiflijk
Postcode6655
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)18.926
Aantal huishoudens7.880
Aantal huishoudens met kinderen3.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen6.731
Aantal huurwoningen1.471
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€368.074
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Puiflijk juni 2024

In deze lijst check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Boven-Leeuwen, Beneden-Leeuwen, Afferden, Deest & Winssen.

woning-te-koop-puiflijk

Eigen appartement kopen in Puiflijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 en 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 770 m3 gas en doorgaans 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis Puiflijk

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en doorgaans 2910 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Puiflijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 – 116 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Puiflijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 kWh elektra & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Puiflijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Puiflijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Puiflijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Puiflijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Puiflijk helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 – €3.300. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Puiflijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Puiflijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Puiflijk

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Puiflijk en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Puiflijk kopen?

In de gemeente Druten vind je ongeveer 8.202 woonobjecten. Dit zijn 6.731 (64,5%) koophuizen en 1.471 (35%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 142 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €256.000 en de gem. verkoopprijs is €368.074. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Puiflijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Puiflijk?

Een woning in Druten verbruikt gemiddeld 1280 kuub gas p/jaar en 3180 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (770 m3 gas en 2110 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 4270 kWh elektra). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Puiflijk passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Puiflijk?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 18.926 personen die we kunnen onderverdelen in 7.880 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.214 eenpersoonshuishoudens, 2.635 families zonder kinderen en 3.031 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Puiflijk?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Puiflijk realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.druten.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6655.

Plaats een reactie