Woning kopen Ewijk

Plannen om een woning te kopen in Ewijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop vind je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.262 woningen (69,6% koopwoning, 30,3% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €378.836. Op Woningassistent.nl bekijk je het actuele woningaanbod in Ewijk, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €269.000, de gemiddelde huizenprijs is €378.836.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBeuningen
PlaatsEwijk
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)25.890
Aantal huishoudens11.209
Aantal huishoudens met kinderen4.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.262
Aantal koopwoningen9.538
Aantal huurwoningen1.724
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.836
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3190 kWh

Woningaanbod Ewijk april 2024

In onderstaande weergave check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, liggingen meer onderwerpen zoals isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Winssen, Deest, Batenburg, Horssen en Appeltern.

woning-te-koop-ewijk

Studio of appartement kopen in Ewijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 101 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 700 m3 gas en +/- 1960 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ewijk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas + 2890 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ewijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3060 kWh stroom & 1210 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Ewijk

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3640 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4460 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ewijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ewijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. D.m.v. het bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Ewijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Ewijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Ewijk geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.550. In onderstaande lijst bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Ewijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ewijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ewijk

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ewijk en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Ewijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Beuningen zijn er ruim 11.262 huizen. We maken onderscheid tussen 9.538 (69,6%) koopwoningen en 1.724 (30,3%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €269.000 en de gem. marktprijs is €378.836. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ewijk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ewijk?

Een woning in Beuningen verbruikt qua energie gem. zo’n 1250 kuub aardgas en 3190 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (700 m3 aan gas en 1960 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 4460 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Ewijk passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Ewijk?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 25.890 mensen in 11.209 gezinnen. Het gaat om 3.259 eenpersoonshuishoudens, 3.769 families zonder kinderen en 4.181 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Ewijk?

In deze regio zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ewijk realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.beuningen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6644.

Plaats een reactie