Woning kopen Deest

Een woning kopen in Deest? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving vind je voldoende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 8.202 woningen (64,5% koophuis, 35% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €368.074. Op dit huizenportaal ontdek je het beschikbare woningaanbod in Deest, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde prijs van een woning is €368.074.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDruten
PlaatsDeest
Postcode6653
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)18.926
Aantal huishoudens7.880
Aantal huishoudens met kinderen3.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen8.202
Aantal koopwoningen6.731
Aantal huurwoningen1.471
Gemiddelde woonoppervlakte142 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€368.074
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Deest april 2024

Hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, liggingen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Afferden, Puiflijk, Winssen, Ewijk & Batenburg.

woning-te-koop-deest

Eigen appartement kopen in Deest

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en doorgaans 2110 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Deest

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 111 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en doorgaans 2910 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Deest is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Deest

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 151 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh elektra + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Deest

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Deest zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning rond te maken. D.m.v. het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Deest

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Deest en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Deest geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.250. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Deest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Deest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Deest

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Deest en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Deest kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Druten vinden we circa 8.202 woningen. Dit zijn 6.731 (64,5%) koophuizen en 1.471 (35%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 142 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €256.000 en de gem. marktprijs is €368.074. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Deest. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Deest?

Een woning in Druten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 m3 gas voor verwarming en warm water en 3180 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (770 kuub gas en 2110 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4270 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Deest passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Deest?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 18.926 personen die we kunnen onderverdelen in 7.880 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.214 eenpersoonshuishoudens, 2.635 huishoudens zonder kinderen en 3.031 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,34 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Deest?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Deest laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.druten.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6653.

Plaats een reactie