Woning kopen Boven-Leeuwen

Plannen om een woning te kopen in Boven-Leeuwen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook tref je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 8.375 huizen (71% koophuis, 28,8% huurhuis). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €401.160. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Boven-Leeuwen, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €271.000, de doorsnee verkoopprijs is €401.160.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsBoven-Leeuwen
Postcode6657
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Boven-Leeuwen juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Beneden-Leeuwen, Wamel, Puiflijk, Afferden of Deest.

woning-te-koop-boven-leeuwen

Een appartement kopen in Boven-Leeuwen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 920 m3 gas en daarbij 2190 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Boven-Leeuwen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 & 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1010 kuub gas en +/- 2500 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Boven-Leeuwen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2620 kWh elektra + 1140 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Boven-Leeuwen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3190 kWh elektra en 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 stroom (kWh) & 1960 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Boven-Leeuwen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Boven-Leeuwen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Boven-Leeuwen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Boven-Leeuwen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Boven-Leeuwen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €2.850. In de volgende weergave check je gegevens van financieel adviseurs in Boven-Leeuwen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boven-Leeuwen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Boven-Leeuwen

In juni 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Boven-Leeuwen en omliggende plekken. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Boven-Leeuwen kopen?

In deze gemeente West Maas en Waal vinden we circa 8.375 woningen. Hierbij spreken we van 7.184 (71%) koophuizen en 1.191 (28,8%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 158 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €271.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €401.160. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boven-Leeuwen. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Boven-Leeuwen?

Een woning in West Maas en Waal kent een gem. verbruik van 1460 m3 aan gas en 3280 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 m3 aan gas en 2190 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1960 kuub aardgas en 4200 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Boven-Leeuwen passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Boven-Leeuwen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 19.324 inwoners in 8.303 gezinnen. Dat betreffen 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 gezinnen zonder kinderen en 2.916 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Boven-Leeuwen?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Boven-Leeuwen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6657.

Plaats een reactie