Woning kopen Beneden-Leeuwen

Een woning kopen in Beneden-Leeuwen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de buurt heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder ontdek je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 8.375 woningen (71% koophuis, 28,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €401.160. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Beneden-Leeuwen, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €271.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €401.160.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteWest Maas en Waal
PlaatsBeneden-Leeuwen
Postcode6658
Netnummer0487 (+31487)
Inwoners (gemeente)19.324
Aantal huishoudens8.303
Aantal huishoudens met kinderen2.916
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen8.375
Aantal koopwoningen7.184
Aantal huurwoningen1.191
Gemiddelde woonoppervlakte158 m2
Gemiddelde WOZ€271.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.160
Gemiddeld gasverbruik1460 m3
Gemiddeld stroomverbruik3280 kWh

Woningaanbod Beneden-Leeuwen juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen extra details als verwarming & de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Wamel, Elst, Boven-Leeuwen, Puiflijk & Afferden.

woning-te-koop-beneden-leeuwen

Appartementen te koop Beneden-Leeuwen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 920 m3 gas + 2190 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Beneden-Leeuwen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1010 kuub gas en gem. 2500 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Beneden-Leeuwen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2620 kWh stroom en 1140 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Beneden-Leeuwen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 204 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4200 elektriciteit (kWh) en 1960 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Beneden-Leeuwen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Beneden-Leeuwen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Beneden-Leeuwen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Beneden-Leeuwen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Beneden-Leeuwen helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €2.700. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Beneden-Leeuwen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beneden-Leeuwen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Beneden-Leeuwen

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beneden-Leeuwen en in de buurt. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Beneden-Leeuwen kopen?

In de gemeente West Maas en Waal registreren wij 8.375 woonobjecten. Je vindt hier circa 7.184 (71%) koophuizen en 1.191 (28,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 158 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €271.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €401.160. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beneden-Leeuwen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Beneden-Leeuwen?

Een huis in West Maas en Waal verbruikt qua energie gem. zo’n 1460 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (920 m3 aan gas en 2190 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1960 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4200 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Beneden-Leeuwen passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beneden-Leeuwen?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 19.324 mensen in 8.303 verschillende gezinnen. Hier wonen 2.403 eenpersoonshuishoudens, 2.984 families zonder kinderen en 2.916 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,3 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Beneden-Leeuwen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Beneden-Leeuwen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.westmaasenwaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6658.

Plaats een reactie