Woning kopen Echt

Van plan om een woning te kopen in Echt? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. Op korte afstand vind je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 14.713 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €286.426. Op Woningassistent.nl tonen wij het nieuwe woningaanbod in Echt, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.426.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsEcht
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Echt juni 2024

Bijgaand vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen extra details als energieneutraal en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Koningsbosch, Maria Hoop, Beegden, Heel en Grathem.

woning-te-koop-echt

Appartementen te koop Echt

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en doorgaans 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Echt

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en daarbij 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Echt is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh stroom + 1340 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Echt

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 120 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh elektra + 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Echt

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij berekend heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Echt Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Gebaseerd op woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Echt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Echt en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Echt helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.550. In de opsomming hierna vind je adressen van financieel adviseurs in Echt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Echt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Echt

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Echt en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Echt kopen?

In de hele gemeente Echt-Susteren registreren wij 14.713 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.426. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Echt. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Echt?

Een woonobject in Echt-Susteren verbruikt qua energie gem. zo’n 1410 m3 per jaar aan gas en 3170 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub aardgas en 2090 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub aardgas en 3980 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Echt passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Echt?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 31.610 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.195 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 gezinnen zonder kinderen en 4.586 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Echt?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Echt laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6100, 6101, 6102.

Plaats een reactie