Woning kopen Heel

Jouw ideale woning kopen in Heel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de omgeving vind je veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 10.965 huizen (74,6% koopwoning, 25,2% huurwoningen). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €304.396. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Heel, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde woningprijs is €304.396.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsHeel
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Heel april 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Beegden, Echt, Grathem, Baexem & Heythuysen.

woning-te-koop-heel

Aanbod appartement kopen in Heel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 920 m3 gas en gem. 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Heel

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en daarbij 2820 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Heel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom en 1400 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3090 kWh stroom + 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4010 elektra (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Heel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Heel zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Heel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Heel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Heel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 – €3.250. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Heel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Heel

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Heel en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Heel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Maasgouw vind je ongeveer 10.965 woonobjecten. Er zijn 9.578 (74,6%) koopwoningen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 161 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €304.396. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heel. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Heel?

Een woning in Maasgouw kent een gem. verbruik van 1480 kuub gas p/jaar en 3200 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (920 kuub aardgas en 2220 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1900 kuub aardgas en 4010 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Heel passen duurzame producten zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Heel?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 23.965 mensen in 10.648 gezinnen. Dit zijn 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 huishoudens zonder kinderen en 3.306 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,17 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Heel?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heel plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6097.

Plaats een reactie