Woning kopen Koningsbosch

Van plan om een woning te kopen in Koningsbosch? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 14.713 woningen (70,5% koop, 29,3% huurhuizen). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €286.426. Op dit huizenplatform check je het recente woningaanbod in Koningsbosch, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €286.426.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsKoningsbosch
Postcode6104
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Koningsbosch juli 2024

Met onze woningzoeker bieden we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Maria Hoop, Stevensweert, Echt, Beegden & Heel.

woning-te-koop-koningsbosch

Eigen appartement kopen in Koningsbosch

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 810 m3 gas en tevens 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Koningsbosch

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 116 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en 2910 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Koningsbosch is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 116 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh stroom & 1340 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Koningsbosch

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektra en 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Koningsbosch

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Koningsbosch Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Koningsbosch

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Koningsbosch en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Koningsbosch geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.500 en €2.650. In onderstaande lijst bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Koningsbosch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Koningsbosch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Koningsbosch

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Koningsbosch en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Aankoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Koningsbosch kopen?

In en rondom de gemeente Echt-Susteren bestaan er circa 14.713 woningen. Dit zijn 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €286.426. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Koningsbosch. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Koningsbosch?

Een woonobject in Echt-Susteren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 m3 aan gas en 2090 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3980 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Koningsbosch passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Koningsbosch?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 31.610 inwoners in 14.195 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 huishoudens zonder kinderen en 4.586 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Koningsbosch?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Koningsbosch laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6104.

Plaats een reactie