Woning kopen Maria Hoop

Jouw volgende woning kopen in Maria Hoop? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Limburg. In deze levendige buurt heb je toegang tot diverse faciliteiten als winkels en scholen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 14.713 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €286.426. Op Woningassistent.nl vind je het actuele woningaanbod in Maria Hoop, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.426.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsMaria Hoop
Postcode6105
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Maria Hoop juli 2024

Hieronder ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel & parkeeropties. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Stevensweert, Ohé en Laak, Koningsbosch, Echt & Beegden.

woning-te-koop-maria-hoop

Appartement kopen in Maria Hoop

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas en gem. 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Maria Hoop

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas & 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Maria Hoop is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh stroom + 1340 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Maria Hoop

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3980 elektra (kWh) + 1900 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Maria Hoop

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Maria Hoop zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Maria Hoop

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Maria Hoop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Maria Hoop geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 – €2.900. In onderstaande lijst tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Maria Hoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maria Hoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Maria Hoop

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Maria Hoop en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Maria Hoop kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Echt-Susteren registreren wij 14.713 huizen. Hierbij spreken we van 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 151 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.426. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maria Hoop. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Maria Hoop?

Een woning in Echt-Susteren verbruikt gemiddeld 1410 m3 per jaar aan gas en 3170 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas voor verwarming en warm water en 2090 kWh elektra. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 per jaar aan gas en 3980 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Maria Hoop passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Maria Hoop?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 31.610 personen in 14.195 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 huishoudens zonder kinderen en 4.586 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Maria Hoop?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Maria Hoop bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 6105.

Plaats een reactie