Woning kopen Echt-Susteren

Snel een woning kopen in Echt-Susteren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de buurt heb je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 14.713 huizen (70,5% koophuis, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €286.426. Op dit woningportaal blader je door het recente woningaanbod in Echt-Susteren, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €286.426.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Echt-Susteren mei 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energielabel & de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook het huizenaanbod in Sittard-Geleen, Stein, Leudal, Roerdalen & Maasgouw.

woning-te-koop-echt-susteren

Appartementen te koop Echt-Susteren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Echt-Susteren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 115 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en tevens 2910 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Echt-Susteren is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektra + 1340 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Echt-Susteren

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh elektra en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3980 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Echt-Susteren

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Echt-Susteren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Echt-Susteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Echt-Susteren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Echt-Susteren helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €3.300. In de opsomming hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Echt-Susteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Echt-Susteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Echt-Susteren

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Echt-Susteren en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Echt-Susteren kopen?

In en rondom de gemeente Echt-Susteren zijn er ruim 14.713 woningen. Er zijn 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000 en de gem. verkoopprijs is €286.426. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Echt-Susteren. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Echt-Susteren?

Een woning in Echt-Susteren verbruikt gemiddeld 1410 kuub gas p/jaar en 3170 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (810 kuub aardgas en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 3980 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Echt-Susteren passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Echt-Susteren?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 31.610 personen in 14.195 huishoudens. Hier wonen 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 families zonder kinderen en 4.586 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Echt-Susteren?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Echt-Susteren zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 6100, 6101, 6102.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie