Woning kopen Beegden

Jouw ideale woning kopen in Beegden? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de buurt heb je allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Tevens tref je hier een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.965 woningen (74,6% koop, 25,2% huurwoning). De prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €304.396. Op dit woningportaal check je het nieuwe woningaanbod in Beegden, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de gemiddelde woningprijs is €304.396.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsBeegden
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Beegden juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. ligging, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Echt, Koningsbosch, Heel, Grathem of Baexem.

woning-te-koop-beegden

Studio of appartement kopen in Beegden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 920 m3 gas en doorgaans 2220 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Beegden

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en gem. 2820 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Beegden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Beegden

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh elektra & 1440 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Beegden

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Beegden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Beegden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Beegden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Beegden geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €3.200. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Beegden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beegden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Beegden

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beegden en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Beegden kopen?

In de gemeente Maasgouw zijn er 10.965 woonhuizen. Het gaat daarbij om 9.578 (74,6%) koopwoningen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 161 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €236.000 en de gem. verkoopprijs is €304.396. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Beegden. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Beegden?

Een woonhuis in Maasgouw verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 kuub gas p/jaar en 3200 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 m3 gas voor verwarming en warm water en 2220 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1900 kuub gas p/jaar en 4010 kWh elektra). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Beegden passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Beegden?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 23.965 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.648 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 families zonder kinderen en 3.306 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Beegden?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Beegden laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6099.

Plaats een reactie