Woning kopen Grathem

Een woning kopen in Grathem? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de omgeving heb je verschillende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 16.157 huizen (77,5% koopwoning, 22,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €324.308. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Grathem, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde woningprijs is €324.308.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsGrathem
Postcode6096
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Grathem april 2024

In onderstaande weergave bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren extra details als CV-ketel & en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Heel, Beegden, Baexem, Heythuysen & Leveroy.

woning-te-koop-grathem

Appartementen te koop Grathem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en gem. 2010 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Grathem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1190 kuub gas + 2970 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Grathem is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 en 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh elektra en 1290 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Grathem

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektra en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4130 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Grathem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Grathem Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. Door middel van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Grathem

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Grathem en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Grathem helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €2.500. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Grathem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grathem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Grathem

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je onlangs verkochte woningen in Grathem en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Grathem kopen?

In de gemeente Leudal vind je ongeveer 16.157 woningen. De verdeling is als volgt: 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €245.000 en de gem. marktprijs is €324.308. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Grathem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Grathem?

Een woonobject in Leudal verbruikt qua energie gem. zo’n 1450 m3 per jaar aan gas en 3340 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1850 kuub aardgas en 4130 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Grathem passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Grathem?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 35.879 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.765 huishoudens. Er wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 huishoudens zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,22 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Grathem?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Grathem bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6096.

Plaats een reactie