Woning kopen Stevensweert

Jouw volgende woning kopen in Stevensweert? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de regio zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.965 woningen (74,6% koopwoning, 25,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €304.396. Op deze website tonen wij het nieuwe woningaanbod in Stevensweert, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Er is een mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de basis verkoopprijs is €304.396.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsStevensweert
Postcode6107
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Stevensweert juli 2024

Bijgaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal of mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ohé en Laak, Sint Joost, Maria Hoop, Koningsbosch & Echt.

woning-te-koop-stevensweert

Studio of appartement kopen in Stevensweert

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 64 m2 – 90 m2.
 • Het energiegebruik is circa 920 m3 gas en 2220 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Stevensweert

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en 2820 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Stevensweert is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 & 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit + 1400 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Stevensweert

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektra en 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4010 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Stevensweert

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Stevensweert zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Stevensweert

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Stevensweert en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Stevensweert geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.800. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Stevensweert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stevensweert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stevensweert

In juli 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Stevensweert en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Stevensweert kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Maasgouw zijn er 10.965 woningen. Dit zijn 9.578 (74,6%) koopwoningen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 161 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €236.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €304.396. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stevensweert. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Stevensweert?

Een woonobject in Maasgouw heeft een verbruik van gemiddeld 1480 m3 gas voor verwarming en warm water en 3200 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 m3 per jaar aan gas en 2220 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1900 kuub gas en 4010 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Stevensweert passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Stevensweert?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 23.965 inwoners in 10.648 huishoudens. Dit zijn 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 gezinnen zonder kinderen en 3.306 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,17 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hiervoor moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Stevensweert?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Stevensweert zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6107.

Plaats een reactie