Woning kopen Nieuwstadt

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwstadt? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In de nabije buurt heb je voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 14.713 woningen (70,5% koophuis, 29,3% huurwoning). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €286.426. Op dit woningportaal bekijk je het woningaanbod in Nieuwstadt, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde verkoopprijs is €286.426.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsNieuwstadt
Postcode6118
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Nieuwstadt juni 2024

Met onze woningzoeker check je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Born, Buchten, Roosteren, Susteren of Sint Joost.

woning-te-koop-nieuwstadt

Studio of appartement kopen in Nieuwstadt

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwstadt

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en +/- 2910 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nieuwstadt is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 & 130 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra + 1340 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Nieuwstadt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 & 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh stroom en 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektriciteit (kWh) en 1900 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwstadt

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwstadt Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Nieuwstadt

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Nieuwstadt en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Nieuwstadt geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 & €3.200. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nieuwstadt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwstadt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwstadt

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nieuwstadt en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Kosten koper.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Nieuwstadt kopen?

In en rondom de gemeente Echt-Susteren vinden we circa 14.713 woonhuizen. Het gaat om 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €227.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €286.426. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwstadt. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwstadt?

Een huis in Echt-Susteren gebruikt gemiddeld 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3170 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2090 kWh stroom. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 per jaar aan gas en 3980 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwstadt passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Nieuwstadt?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 31.610 mensen in 14.195 gezinnen. Er wonen 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 huishoudens zonder kinderen en 4.586 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwstadt?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Nieuwstadt bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6118.

Plaats een reactie