Woning kopen Susteren

Wil je een woning kopen in Susteren? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 14.713 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €286.426. Op dit woningportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Susteren, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is €286.426.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, natuurgebieden, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsSusteren
Postcode6114
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Susteren juni 2024

In deze lijst ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Roosteren, Nieuwstadt, Sint Joost, Ohé en Laak en Stevensweert.

woning-te-koop-susteren

Studio of appartement kopen in Susteren

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Susteren

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2910 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Susteren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 131 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektriciteit en 1340 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Susteren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh stroom en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Susteren

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Susteren Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Susteren

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Susteren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Susteren geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 – €3.150. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Susteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Susteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Susteren

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Susteren en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Woningtaxatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Susteren kopen?

In deze gemeente Echt-Susteren zijn er ruim 14.713 woningen. De verdeling is als volgt: 12.406 (70,5%) koophuizen en 2.307 (29,3%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €227.000 en de gem. marktprijs is €286.426. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Susteren. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Susteren?

Een huis in Echt-Susteren verbruikt qua energie gem. zo’n 1410 m3 per jaar aan gas en 3170 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (810 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2090 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub gas p/jaar en 3980 elektra (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Susteren passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Susteren?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 31.610 mensen in 14.195 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 gezinnen zonder kinderen en 4.586 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Susteren?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Susteren laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6114.

Plaats een reactie