Woning kopen Buchten

Jouw aanstaande woning kopen in Buchten? Het is een erg populaire plek in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 46.709 woningen (58,2% koopwoning, 41,4% huur). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €266.384. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Buchten, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €191.000, de basis verkoopprijs is €266.384.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsBuchten
Postcode6122
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)92.429
Aantal huishoudens45.137
Aantal huishoudens met kinderen12.990
Gemiddelde huishoudensgrootte2,01
Aantal woningen46.709
Aantal koopwoningen31.848
Aantal huurwoningen14.861
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€191.000
Gemiddelde verkoopprijs€266.384
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2840 kWh

Woningaanbod Buchten juni 2024

Hieronder bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming en de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Holtum, Papenhoven, Born, Nieuwstadt & Roosteren.

woning-te-koop-buchten

Een appartement kopen in Buchten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas en +/- 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Buchten

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 111 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1120 kuub gas + 2980 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Buchten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3090 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Buchten

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4020 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Buchten

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Buchten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Buchten

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Buchten en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Buchten geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.550. In onderstaande lijst tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Buchten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Buchten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Buchten

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Buchten en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Buchten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sittard-Geleen bestaan er circa 46.709 huizen. Dit zijn 31.848 (58,2%) koophuizen en 14.861 (41,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 128 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €191.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €266.384. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Buchten. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Buchten?

Een woonhuis in Sittard-Geleen gebruikt gemiddeld 1180 m3 aan gas en 2840 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (770 m3 gas en 2000 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4020 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Buchten passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Buchten?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 92.429 mensen in 45.137 huishoudens. Het betreft 17.898 eenpersoonshuishoudens, 14.249 families zonder kinderen en 12.990 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,01 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Buchten?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Buchten laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.sittard-geleen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6122.

Plaats een reactie