Woning kopen Roosteren

Jouw volgende woning kopen in Roosteren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. In de regio vind je veel dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 14.713 woningen (70,5% koophuis, 29,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €286.426. Op deze informatieve website blader je door het laatste woningaanbod in Roosteren, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €286.426.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsRoosteren
Postcode6116
Netnummer046 (+3146)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Roosteren april 2024

In ons overzicht bieden we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Nieuwstadt, Born, Susteren, Sint Joost & Ohé en Laak.

woning-te-koop-roosteren

Studio of appartement kopen in Roosteren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas en +/- 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Roosteren

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2910 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Roosteren is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh stroom en 1340 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Roosteren

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3210 kWh stroom + 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Roosteren

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Roosteren Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Roosteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Roosteren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Roosteren helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.250. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Roosteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roosteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Roosteren

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Roosteren en omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Voorlopig koopcontract.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Roosteren kopen?

In en rondom de gemeente Echt-Susteren zijn er 14.713 woningen. We maken onderscheid tussen 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €227.000 en de gem. marktprijs is €286.426. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roosteren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Roosteren?

Een huis in Echt-Susteren gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3170 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (810 kuub gas p/jaar en 2090 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1900 kuub gas en 3980 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Roosteren passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Roosteren?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 31.610 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.195 gezinnen. Er wonen 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 gezinnen zonder kinderen en 4.586 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Roosteren?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Roosteren bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6116.

Plaats een reactie