Woning kopen Sint Joost

Wil je een woning kopen in Sint Joost? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek heb je diverse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 14.713 huizen (70,5% koopwoning, 29,3% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €286.426. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Sint Joost, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €227.000, de basis verkoopprijs is €286.426.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteEcht-Susteren
PlaatsSint Joost
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)31.610
Aantal huishoudens14.195
Aantal huishoudens met kinderen4.586
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen14.713
Aantal koopwoningen12.406
Aantal huurwoningen2.307
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€227.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.426
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3170 kWh

Woningaanbod Sint Joost juli 2024

In onderstaande weergave bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Susteren, Roosteren, Ohé en Laak, Stevensweert & Maria Hoop.

woning-te-koop-sint-joost

Een appartement kopen in Sint Joost

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 – 99 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 m3 gas en gem. 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Sint Joost

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 73 m2 en 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1160 kuub gas en tevens 2910 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Sint Joost is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3030 kWh stroom & 1340 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Sint Joost

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3210 kWh elektriciteit & 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3980 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Sint Joost

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Sint Joost Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Sint Joost

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Sint Joost en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Sint Joost geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 – €3.000. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Sint Joost.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint Joost. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Sint Joost

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Sint Joost en omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Bouwkundige keuring.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Sint Joost kopen?

In deze gemeente Echt-Susteren registreren wij 14.713 huizen. We maken onderscheid tussen 12.406 (70,5%) koopwoningen en 2.307 (29,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €227.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €286.426. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint Joost. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Sint Joost?

Een huis in Echt-Susteren heeft een verbruik van gemiddeld 1410 kuub gas p/jaar en 3170 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (810 kuub gas en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 kuub gas en 3980 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Sint Joost passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Sint Joost?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 31.610 inwoners in 14.195 gezinnen. Dit zijn 4.480 eenpersoonshuishoudens, 5.129 families zonder kinderen en 4.586 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Sint Joost?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Sint Joost realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.echt-susteren.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 6111, 6112.

Plaats een reactie