Woning kopen Ohé en Laak

Een woning kopen in Ohé en Laak? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. Op korte afstand zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.965 huizen (74,6% koopwoning, 25,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €304.396. Op deze website bieden wij het huidige woningaanbod in Ohé en Laak, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Limburg.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €304.396.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsOhé en Laak
Postcode6109
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Ohé en Laak juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaaren additionele aspecten als energieneutraal & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Sint Joost, Susteren, Stevensweert, Maria Hoop of Koningsbosch.

woning-te-koop-ohe-en-laak

Eigen appartement kopen in Ohé en Laak

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 920 m3 gas en doorgaans 2220 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Ohé en Laak

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas & 2820 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Ohé en Laak is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektriciteit & 1400 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ohé en Laak

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Ohé en Laak

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Ohé en Laak Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Ohé en Laak

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Ohé en Laak en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ohé en Laak geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 – €3.150. In het schema hier vind je gegevens van financieel adviseurs in Ohé en Laak.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ohé en Laak. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ohé en Laak

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ohé en Laak en omliggende plekken. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Ohé en Laak kopen?

In deze gemeente Maasgouw zijn er 10.965 woningen. Er zijn 9.578 (74,6%) koophuizen en 1.387 (25,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 161 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000 en de gem. marktprijs is €304.396. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ohé en Laak. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ohé en Laak?

Een huishouden in Maasgouw gebruikt gemiddeld 1480 m3 per jaar aan gas en 3200 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (920 m3 aan gas en 2220 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1900 kuub aardgas en 4010 kWh electriciteit). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ohé en Laak passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Ohé en Laak?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 23.965 inwoners in 10.648 verschillende huishoudens. Het gaat om 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 gezinnen zonder kinderen en 3.306 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ohé en Laak?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ohé en Laak zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6109.

Plaats een reactie