Woning kopen Purmer

Van plan om een woning te kopen in Purmer? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je veel voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 15.432 woningen (77,6% koop, 22% huurwoningen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €357.430. Op dit woningplatform ontdek je het woningaanbod in Purmer, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €303.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.430.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsPurmer
Postcode1481
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Purmer mei 2024

In onderstaande weergave blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen additionele aspecten als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in De Rijp, Graft, Hobrede, Schardam of Beets.

woning-te-koop-purmer

Eigen appartement kopen in Purmer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 97 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas en +/- 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Purmer

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 117 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1380 kuub gas + 3370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Purmer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3490 kWh elektra + 1550 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Purmer

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3360 kWh stroom + 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3960 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Purmer

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Purmer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Purmer

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je gegevens van taxateurs en makelaars in Purmer en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Purmer geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 & €3.100. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Purmer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Purmer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Purmer

Recent (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Purmer en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Purmer kopen?

In de hele gemeente Edam-Volendam vind je ongeveer 15.432 woonhuizen. Dit zijn 13.367 (77,6%) koophuizen en 2.065 (22%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €303.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €357.430. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Purmer. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Purmer?

Een huishouden in Edam-Volendam kent een gem. verbruik van 1410 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3290 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (740 kuub aardgas en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas en 3960 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Purmer passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Purmer?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 36.197 inwoners in 14.854 verschillende huishoudens. Er wonen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 gezinnen zonder kinderen en 5.988 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,42 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Purmer?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Purmer laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 1481.

Plaats een reactie