Woning kopen Beets

Jouw volgende woning kopen in Beets? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 15.432 woningen (77,6% koopwoning, 22% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €357.430. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Beets, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €303.000, de doorsnee verkoopprijs is €357.430.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsBeets
Postcode1475
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Beets mei 2024

In onderstaande weergave blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als isolatie en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Schardam, Hobrede, Oosthuizen, Warder & Middelie.

woning-te-koop-beets

Studio of appartement kopen in Beets

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas en +/- 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Beets

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1380 kuub gas & 3370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Beets is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3490 kWh stroom + 1550 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Beets

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 kWh elektra + 1590 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Beets

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Beets Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Beets

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Beets en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Beets helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.250. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Beets.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beets. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Beets

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Beets en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Beets kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Edam-Volendam vinden we circa 15.432 woonhuizen. Er zijn 13.367 (77,6%) koopwoningen en 2.065 (22%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €303.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €357.430. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beets. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Beets?

Een huis in Edam-Volendam heeft een verbruik van gemiddeld 1410 m3 gas en 3290 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 kWh elektra). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Beets passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Beets?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 36.197 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.854 gezinnen. Hier wonen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 gezinnen zonder kinderen en 5.988 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,42 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Beets?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Beets zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1475.

Plaats een reactie