Woning kopen Hobrede

Wil je een woning kopen in Hobrede? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 15.432 huizen (77,6% koop, 22% huurwoningen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €357.430. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Hobrede, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €303.000, de gemiddelde verkoopprijs is €357.430.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsHobrede
Postcode1477
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Hobrede mei 2024

In het overzicht hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Kies op basis van woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren extra details als energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Purmer, De Rijp, Schardam, Beets & Oosthuizen.

woning-te-koop-hobrede

Een appartement kopen in Hobrede

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hobrede

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 112 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1380 kuub gas en +/- 3370 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Hobrede is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3490 kWh elektra & 1550 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hobrede

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3360 kWh elektra & 1590 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 3960 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Hobrede

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Hobrede zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. D.m.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hobrede

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hobrede en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hobrede helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €3.250. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Hobrede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hobrede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Hobrede

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hobrede en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Hobrede kopen?

In de buurt van de gemeente Edam-Volendam registreren wij 15.432 woonhuizen. Je vindt hier circa 13.367 (77,6%) koopwoningen en 2.065 (22%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €303.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.430. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hobrede. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hobrede?

Een woonhuis in Edam-Volendam verbruikt qua energie gem. zo’n 1410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3290 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (740 m3 per jaar aan gas en 2010 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3960 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Hobrede passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Hobrede?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 36.197 inwoners in 14.854 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 families zonder kinderen en 5.988 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,42 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Hobrede?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hobrede plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1477.

Plaats een reactie