Woning kopen Eemnes

Een woning kopen in Eemnes? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Utrecht. Op korte afstand bestaan er voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 4.091 huizen (71,2% koophuis, 27,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €504.938. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Eemnes, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €378.000, de basis verkoopprijs is €504.938.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, winkels, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)9.247
Aantal huishoudens3.958
Aantal huishoudens met kinderen1.520
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen4.091
Aantal koopwoningen3.652
Aantal huurwoningen439
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€378.000
Gemiddelde verkoopprijs€504.938
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik2990 kWh

Woningaanbod Eemnes mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Soest, Barneveld, Bunschoten, Baarn & De Bilt.

woning-te-koop-eemnes

Appartement kopen in Eemnes

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 780 m3 gas en +/- 1920 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Eemnes

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 116 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1150 kuub gas en +/- 2730 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Eemnes is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2980 kWh elektriciteit & 1360 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Eemnes

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3800 kWh stroom & 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 192 m2.
 • Verwachting: er wordt 4550 elektriciteit (kWh) + 2180 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Eemnes

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Eemnes Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Eemnes

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel bieden wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Eemnes en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Eemnes geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.700. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Eemnes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eemnes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Eemnes

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Eemnes en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Eemnes kopen?

In de hele gemeente Eemnes registreren wij 4.091 woningen. Het gaat daarbij om 3.652 (71,2%) koophuizen en 439 (27,3%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 133 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €378.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €504.938. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eemnes. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eemnes?

Een woning in Eemnes verbruikt qua energie gem. zo’n 1310 m3 gas en 2990 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 aan gas en 1920 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (2180 m3 gas en 4550 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Eemnes passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Eemnes?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 9.247 inwoners die we kunnen onderverdelen in 3.958 verschillende gezinnen. Er wonen 1.219 eenpersoonshuishoudens, 1.219 gezinnen zonder kinderen en 1.520 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eemnes?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eemnes realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.eemnes.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 3755.

Plaats een reactie