Woning kopen Soest

Jouw ideale woning kopen in Soest? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. In de omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 20.953 huizen (64,1% koopwoning, 34,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €506.533. Op dit woningportaal blader je door het woningaanbod in Soest, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Utrecht.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €335.000, de gemiddelde verkoopprijs is €506.533.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals restaurants, scholen, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteSoest
Postcode3762
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)46.606
Aantal huishoudens20.636
Aantal huishoudens met kinderen7.223
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen20.953
Aantal koopwoningen13.580
Aantal huurwoningen7.373
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€506.533
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Soest april 2024

Onderstaand tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op woningtype, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als woninglabel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Barneveld, Amersfoort, Eemnes, Bunschoten of Baarn.

woning-te-koop-soest

Appartementen te koop Soest

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 840 m3 gas en gem. 2060 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Soest

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en gem. 3060 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Soest is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3320 kWh elektriciteit en 1410 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Soest

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3810 kWh elektriciteit + 1770 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4400 elektriciteit (kWh) + 2240 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Soest

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Soest Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Soest

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Soest en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Soest geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.100. In de tabel hieronder bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Soest.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Soest. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Soest

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Soest en daarbuiten. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Soest kopen?

In en rondom de gemeente Soest zijn er 20.953 huizen. Dit zijn 13.580 (64,1%) koophuizen en 7.373 (34,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €335.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €506.533. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Soest. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Soest?

Een woonhuis in Soest gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1300 m3 gas en 3020 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (840 kuub gas en 2060 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (2240 kuub gas en 4400 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Soest passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor gezinnen wonen in Soest?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 46.606 mensen die we kunnen onderverdelen in 20.636 verschillende gezinnen. Hier wonen 7.120 eenpersoonshuishoudens, 6.293 gezinnen zonder kinderen en 7.223 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Soest?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Soest zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.soest.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie