Woning kopen Bunschoten

Snel een woning kopen in Bunschoten? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Utrecht. In de buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Ook geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 8.550 woningen (74,7% koopwoning, 24,1% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €401.056. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Bunschoten, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Utrecht.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €314.000, de gemiddelde prijs van een woning is €401.056.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3752
Netnummer033 (+3133)
Inwoners (gemeente)21.866
Aantal huishoudens8.370
Aantal huishoudens met kinderen3.689
Gemiddelde huishoudensgrootte2,58
Aantal woningen8.550
Aantal koopwoningen6.746
Aantal huurwoningen1.804
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€314.000
Gemiddelde verkoopprijs€401.056
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Bunschoten mei 2024

Bijgaand bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Selecteer op perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen relevante factoren als duurzaamheid of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Eemnes, Soest, Baarn, De Bilt of Zeist.

woning-te-koop-bunschoten

Studio of appartement kopen in Bunschoten

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 680 m3 gas en tevens 2000 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Bunschoten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 3410 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Bunschoten is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3640 kWh stroom & 1390 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Bunschoten

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh stroom + 1630 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4650 elektriciteit (kWh) en 2080 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Bunschoten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bunschoten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Bunschoten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Bunschoten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Bunschoten geeft je natuurlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €3.050. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Bunschoten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bunschoten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Bunschoten

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Bunschoten en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Bunschoten kopen?

In deze gemeente Bunschoten vinden we circa 8.550 woonhuizen. Het gaat daarbij om 6.746 (74,7%) koophuizen en 1.804 (24,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €314.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €401.056. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Bunschoten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Bunschoten?

Een huis in Bunschoten gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1230 kuub aardgas en 3310 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (680 m3 gas en 2000 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is neemt flink meer energie af (2080 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4650 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bunschoten passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bunschoten?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 21.866 personen in 8.370 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.159 eenpersoonshuishoudens, 2.522 huishoudens zonder kinderen en 3.689 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,58 mensen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bunschoten?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bunschoten zetten. Informeer bij de gemeente (www.bunschoten.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3750, 3751, 3752.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie