Woning kopen Appingedam

Jouw volgende woning kopen in Appingedam? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 23.083 huizen (61% koophuis, 38,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €223.055. Op deze pagina tonen wij het nieuwe woningaanbod in Appingedam, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsAppingedam
Postcode9901
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Appingedam februari 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, liggingen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Krewerd, Holwierde, Garnwerd, Feerwerd en Ezinge.

woning-te-koop-appingedam

Studio of appartement kopen in Appingedam

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas + 1740 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Appingedam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 & 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en +/- 2500 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Appingedam is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Appingedam

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2600 kWh elektra + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 198 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Appingedam

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Appingedam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Appingedam

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Appingedam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Appingedam geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 – €2.650. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Appingedam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Appingedam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Appingedam

Deze maand (februari 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Appingedam en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Appingedam kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta registreren wij 23.083 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Appingedam. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Appingedam?

Een huis in Eemsdelta kent een gem. verbruik van 1400 kuub aardgas en 2560 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 kuub gas en 1740 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1830 kuub gas p/jaar en 3190 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Appingedam passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Appingedam?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 24.678 mensen in 11.591 gezinnen. Het gaat om 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 families zonder kinderen en 3.493 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Appingedam?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Appingedam realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.eemsdelta.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 9900, 9901, 9902, 9903.

Plaats een reactie