Woning kopen Holwierde

Jouw aanstaande woning kopen in Holwierde? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In en rondom deze plek bestaan er allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je hier mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 23.083 woningen (61% koop, 38,8% huurwoning). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €223.055. Op deze informatieve website check je het woningaanbod in Holwierde, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2023 is de gemiddelde WOZ waarde €134.000, de gemiddelde transactieprijs is €223.055.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteEemsdelta
PlaatsHolwierde
Postcode9905
Netnummer0596 (+31596)
Inwoners (gemeente)24.678
Aantal huishoudens11.591
Aantal huishoudens met kinderen3.493
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen23.083
Aantal koopwoningen18.274
Aantal huurwoningen4.809
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€134.000
Gemiddelde verkoopprijs€223.055
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik2560 kWh

Woningaanbod Holwierde december 2023

In ons overzicht check je optionele koophuizen die in december 2023 worden verkocht. Kies op basis van woningtype, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Bierum, Losdorp, Krewerd, Appingedam en Garnwerd.

woning-te-koop-holwierde

Aanbod appartement kopen in Holwierde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 – 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en daarbij 1740 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Holwierde

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1280 kuub gas en gem. 2500 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Holwierde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh elektriciteit + 1420 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Holwierde

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2600 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 elektriciteit (kWh) + 1830 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Holwierde

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Holwierde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. D.m.v. het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Holwierde

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Holwierde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Holwierde geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.600 & €3.250. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Holwierde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Holwierde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Holwierde

De afgelopen periode (december 2023) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Holwierde en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Holwierde kopen?

In en rondom de gemeente Eemsdelta zijn er ruim 23.083 woningen. Er zijn 18.274 (61%) koopwoningen en 4.809 (38,8%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 139 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €134.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €223.055. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Holwierde. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Holwierde?

Een huis in Eemsdelta verbruikt qua energie gem. zo’n 1400 m3 aan gas en 2560 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 aan gas en 1740 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1830 m3 aan gas en 3190 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Holwierde passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Holwierde?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 24.678 personen in 11.591 verschillende gezinnen. Er wonen 4.364 eenpersoonshuishoudens, 3.734 huishoudens zonder kinderen en 3.493 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,07 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Holwierde?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Holwierde zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.eemsdelta.nl/) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9905.

Plaats een reactie